achtergrondafbeelding
Header afbeelding

Call to remembrance

Oude Kerk

Evenement

Call to remembrance

Datum
Zaterdag 24 februari 2018

Begintijd
15.30

Meer informatie
Bekijk de website van Call to remembrance

Kleinkoor Beatus zingt psalmen uit de lijdenstijd
Open repetitie vanaf 13.30 uur, concert om 15.30 uur
Toegang gratis

Programma

Op het programma staan de psalmen 130, 51 en 25, in bewerkingen van o.a. Goudimel, Tomkins, Da Victoria, Lassus, Desprez en Schütz, uitgevoerd door kleinkoor Beatus. Het orgel wordt bespeeld door Peter Jan de Fijter. Tijdens de open repetitie kunt u de Oude Kerk bezichtigen en alvast een indruk krijgen van ons repertoire. Tijdens het concert zullen we, afwisselend, samen met het publiek de psalmen zingen en zal het kleinkoor een aantal vocale bewerkingen laten horen van deze psalmen.

Kleinkoor Beatus

Kleinkoort Beatus is een nieuw vocaal ensemble in Barneveld bestaande uit gevorderde koorzangers uit de regio die graag oude klassieke muziek zingen. Het repertoire bestaat vooral uit allerlei psalmbewerkingen uit de 16e en 17e eeuw. Deelname geschiedt op projectbasis. Het kleinkoor werkt voornamelijk zelfstandig aan de stukken, maar zal daarbij wel regelmatig een zangcoach of dirigent uitnodigen om vanuit verschillende invalshoeken de kwaliteit te verbeteren. De bedoeling is met een bepaalde regelmaat psalmen in homofone en polyfone zettingen in te studeren en ten gehore te brengen, o.a. tijdens de openstellingen van de Oude Kerk in Barneveld op zaterdagmiddag.

Op 24 februari staat het koor o.l.v. Wouter Verhage, die na het afsluiten van zijn studie koordirectie in Den Haag in 2011 een stevige reputatie heeft opgebouwd als koordirigent. Hij leidt momenteel het Haags Matrozenkoor, het Leids Cantate Consort, het Monteverdi Kamerkoor en het St. Joris Kamerkoor. Daarnaast is hij op projectbasis werkzaam bij de Kathedrale Koorschool in Utrecht.

Peter Jan de Fijter, organist, studeerde orgel en kerkmuziek aan het conservatorium van Utrecht. Sinds september 2009 is hij als cantor-organist actief in de Verlosserkerk te Bussum. Verder is hij als organist verbonden aan de Goede Herderkerk te Barneveld. Hij heeft een eigen orgellespraktijk en verleent regelmatig medewerking aan concerten, als solist maar ook als begeleider.