achtergrondafbeelding
Header afbeelding

Dennenappels zoeken

Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Evenement

Dennenappels zoeken

Datum
Vrijdag 20 oktober 2017 t/m zaterdag 21 oktober 2017

Meer informatie
Bekijk de website van Dennenappels zoeken

Kom met het hele gezin tijdens de herfstvakantie naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur. In het weekend van 20-21 oktober zijn er speciaal voor de kinderen dennenappels verstopt in het buitenmuseum. En zelfs één gouden dennenappel; wie zal die vinden?!

In dit weekend zijn kinderen tot en met 12 jaar van harte welkom om dennenappels te komen zoeken. De vele dennenappels zijn verstopt tussen onder andere oude (landbouw)werktuigen, antieke boerenkarren, oude bakkerijmachines en draadnagelmachines. En in het museum staan mandjes klaar waar de gevonden dennenappels makkelijk in gelegd kunnen worden.

Kinderen kunnen op de vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur of op de zaterdag tussen 10.00 uur en 12.30 uur deelnemen aan de zoektocht. Voor elk kind dat 5 dennenappels vindt zal het museum wat lekkers klaar hebben liggen. Ook is er op beide dagen één gouden dennenappel verstopt. De vinder van deze gouden dennenappel wint een Intertoys cadeaubon ter waarde van € 20,-.

Naast het zoeken van dennenappels is er nog veel meer te doen in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. Laat u meenemen langs de 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes. Het museum neemt u mee naar de tijd dat er geen elektriciteit was, de meeste arbeid nog met de hand werd gedaan. Ook is hier een leuke speurtocht aanwezig met vragen over deze ambachten en beroepen. Naast alle oude ambachten is er een heus speelgoedmuseum met de ouderwetse spelletjes, poppenhuizen, rijdende treinen, Dinky Toys, antieke beren en nog veel meer.

Naast de vaste museum collecties, heeft het museum ook een tijdelijke ‘Scalextric’ Expositie staan. Deze zal nog tot 30 november 2017 te zien zijn in Terschuur.

Meer informatie
Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op