achtergrondafbeelding
Header afbeelding

Middeleeuwse spelletjes tijden Nationale Archeologiedagen

Museum Nairac

Evenement

Middeleeuwse spelletjes tijden Nationale Archeologiedagen

Datum
Zaterdag 14 oktober 2017

Begintijd
13.00

Eindtijd
17.00

Meer informatie
Bekijk de website van Middeleeuwse spelletjes tijden Nationale Archeologiedagen

Op zaterdag 14 oktober, tijdens de Nationale Archeologiedagen, zijn er prachtige bodemvondsten te zien in Museum Nairac. Het museum is op zaterdag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Van 13.00 uur tot 16.00 uur is er een speciale activiteit, bedoeld voor kinderen van alle leeftijden en volwassenen, jong van hart.
Op de archeologie-afdeling is er aan de hand van prachtige vondsten te ontdekken hoe de mensen op de Veluwe leefden in de Steentijd tot en met de Middeleeuwen. Je kunt een mammoetkies aanraken, zelf graan malen, een gat boren in steen en op een touchscreen de Archeologiequiz doen!
In de tijdelijke tentoonstelling Jan van Schaffelaar | De held en zijn tijd zijn middeleeuwse bodemvondsten uit Amersfoort te bewonderen. Allerlei speelgoed is opgegraven: schaatsen, bikkels, knikkers, tollen en nog veel meer.

Speciale activiteit
Wil je ook zelf bikkelen, tollen, knikkeren, balgooien of het molenspel doen? Dat kan! Je gaat dit leren van echte middeleeuwers, die te gast zijn in ons museum!

Kosten
De middeleeuwse spelletjes en koffie/thee/limonade zijn op 14 oktober gratis voor bezoekers van het museum. Kinderen t/m 6 jaar hebben gratis toegang tot het museum en t/m 18 jaar is de toegangsprijs € 2,00. Het reguliere tarief voor volwassenen is € 7,50, toegang met Museumkaart is gratis.

Opgeven voor deze activiteiten is niet nodig. Kijk voor meer informatie en de toegangsprijzen op www.nairac.nl