achtergrondafbeelding

Kunstweekend

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018 organiseert Ada de Jonge een kunstweekend in de tuin op Kieftveen 26 in Voorthuizen.

Er worden de volgende kunstwerken geëxposeerd: glasobjecten, schilderijen, fotografie, textielkunst, sieraden en beelden.

De openingstijden zijn van 11:00 tot 17:00 uur.
De exposanten zijn:

Ada de Jonge uit Voorthuizen exposeert beelden. De torso neemt een voorname plaats in, maar zij werkt met evenveel plezier aan andere figuratieve en abstracte vormen. Zij probeert in haar beelden, door een vloeiend lijnenspel in combinatie met een perfecte afwerking, bij de toeschouwer een emotie op te roepen.

Els Denekamp uit Beuningen exposeert met schilderijen. Zij kan geraakt worden door pure zuivere kleuren in de natuur. Kleuren en vormen uit de natuur zijn de basis voor haar schilderijen. Vanuit deze elementen geeft zij haar eigen kleur aan de schilderijen. Haar schilderijen zij abstract in acryl.

Miep Knöptels uit Zeist exposeert met foto’s
Haar motto: “Geen goede foto zonder betrokkenheid.”
Zij probeert te ervaren wat de omgeving haar te zeggen heeft en dat mee te nemen in haar fotografie. Daardoor zijn haar foto’s persoonlijk en door haar opleiding bij Stichting Statief van professionele kwaliteit.

Willem Mak, goudsmid uit Veenendaal exposeert met sierraden. Zijn handgemaakte sierraden zijn uniek en hebben een emotionele schoonheid in zich.

Aafje Dijkstra uit Barneveld exposeert met textielkunst. Aafje is autodidact. Is begonnen met het schilderen in acryl en olieverf Door een vriendin is zij op het idee gekomen om met lapjes textiel schilderijen te gaan maken. Zij laat zich leiden door kleur en laat zonder vooropgezet plan vormend haar werk ontstaan.

Ad Oostveen uit Leusden exposeert met glasobjecten.
Glas dat zon vangt, vasthoud en weer terug geeft. Glas dat vorm en kleur verbindt met hulp van licht. Een zichtbaar mysterie. Vormgeven is zijn grote passie. Zijn ontwerpen ontstaan al schetsend, schilderend op doek,papier en de computer. Zijn ontwerpen werkt hij uit in glas in lood, brandschilderen en ovengevormde objecten.

Ans Vedder uit Hooglanderveen exposeert met keramiek. Haar passie is de draaischijf maar ook handgevormd werk wordt regelmatig gemaakt.

Het bericht Kunstweekend verscheen eerst op visitVoorthuizen.

Bron: Kunstweekend


Apenkooi voor volwassenen

Kom met je billen van de bank en sleep iedereen mee voor een avondje apenkooien! Beenspieren, buikspieren, lachspieren. De volgende dag zal je merken hoe leuk sporten is! Locatie: gymzaal ‘t Trefpunt Voorthuizen Wanneer: 14 december, inloop 19u met koffie, start 19.45 uur LET OP: 18+!! Sportkleding en zaalschoenen verplicht Het bericht Apenkooi voor volwassenen […]

Oudjaarsduik

Op zaterdag 29 december om 14.45 uur is de koudtste sponsorduik bij recreatiegebied Zeumeren. Het opgehaalde sponsorgeld gaat naar het worldservants project in Rwanda Vanaf 13.00 uur inschrijven in Voorthuizen bij de Nederlands Gereformerde kerk aan het Bunckmanplein Het bericht Oudjaarsduik verscheen eerst op visitVoorthuizen. Bron: Oudjaarsduik

Gastendienst

WELKOM THUIS! Dat is het thema van de gastendienst op zondag 4 november a.s. 16.45 uur in Voorthuizen, Kerkelijk Centrum Bethabara, van den Berglaan 79. De dienst gaat over wat je nog kunt ontdekken in een misschien bekend verhaal uit de Bijbel. Voorganger is ds. K.M. Teeuw. Heb je belangstelling om meer te weten, heb […]

Christmas Crafts

Speciaal voor de feestdagen hebben wij een nieuw evenement! “Christmas Crafts” Een gezellige kerstworkshop van 1,5 of 3 uur met heerlijke Hapas voor €59,95 per persoon.* Je kunt kiezen uit de volgende opties: Workshop van 1.5 uur 10.00 uur: Aankomst en uitzoeken workshop onderwerp. Daarna kunnen jullie genieten van een kop koffie, cappuccino of thee […]

Vogelshow

Op 2 en 3 november wordt er een vogelshow georganiseerd door vogelvereniging Kweeklust Voorthuizen. Er is dan een selectie te zien van de mooiste vogels die in bezit zijn van leden van de vereniging. Het word een spektakel van zang en kleur! Toegang is gratis en er staat een kopje koffie klaar. Adres: Roelenengweg 33 […]