achtergrondafbeelding
Header afbeelding

Expositie: Gezocht M/V

Museum Nairac

Evenement

Expositie: Gezocht M/V

Datum
Tuesday 9 July 2019 t/m Saturday 21 September 2019

Meer informatie
Bekijk de website van Expositie: Gezocht M/V

Museum Nairac presenteert t/m 21 september 2019 in de tentoonstelling ‘Gezocht M/V’ een mix van design, fotografie, textielkunst en fashion. Verrassende werken waarin man of vrouw, als maker of als gebruiker, centraal staat. In de tentoonstelling zijn ook inspirerende samenwerkingen van kunstenaarsduo’s te zien. Toveren de kleurrijke werken een glimlach op uw gezicht of roept het juist verwondering op over de techniek en het vakmanschap? Bijvoorbeeld de miljoenen kleine stiksteekjes in het monumentale werk van Barbara Broekman. Behangkunstenaars Marcelo Gimenes en Jaap Snijder hebben een oer-Hollandse ambacht na ruim 200 jaar weer nieuw leven ingeblazen. Zij maken handbeschilderd behang voorzien van fleurige details. Of bewonder een stoel gemaakt van 92 broccoli’s van Paul Höhner. Fashionista’s kunnen hun hart ophalen bij de ontwerpen van Michael Barnaart, Leendert meets Ingrid of de wereldwijd geliefde tassen en schoenen van Hester van Eeghen.

Een speelse en prikkelende zomertentoonstelling die bij de bezoeker vragen oproept over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Waar uiten die verschillen zich in wanneer we kijken naar design en kunst? Zijn er onderwerpen, materialen of technieken die voorbehouden zijn aan mannen of juist aan vrouwen? Hoe kijken en beoordelen wij als toeschouwer en is dat in deze tijd nog terecht? Laat u zich door de kunstenaars, maar vooral ook door uzelf verrassen.

Museum Nairac toont werk van o.a: Barbara Broekman, Michael Barnaart van Bergen, Hester van Eeghen, Leendert meets Ingrid, Snijder en Co, Paul Höhner, Margot van Leeuwen, Bertina Slettenhaar, Wanda Entjes, Arie Bruinsma, Ruben van Megen, Richard Hutten, Debbie Wijskamp, Tess van Zalinge, Elias Sime,  Tim Eitel, Zhang Shujian, Song Kun en Co Westerik.